Cursistenblog

Door Marjolein Koster, cursist aan de School voor Reisjournalistiek
9 jun 2017

Vier cursisten rennen de wereld rond

/
Geplaatst door
/
Reacties0
/
Vier cursisten ontdekken via de School voor Reisjournalistiek dat ze een passie én een idee delen: een blog over hardlopen op reis. Zo werd Girls Run The World geboren. Cursist Marjolein vertelt hoe deze vier meiden, met elk hun eigen achtergrond en kwaliteiten, hun krachten bundelden.

Als ik op reis ga, neem ik altijd mijn hardloopschoenen mee. Het grote voordeel van hardlopen is namelijk dat het altijd en overal kan. Bovendien vind ik het een leuke manier om een nieuwe omgeving te leren kennen. Zo was ik afgelopen oktober in Berlijn op bezoek bij een vriendin. Zij woont vlak bij het voormalig vliegveld Tempelhof. Tijdens mijn workout werd ik meegenomen in de geschiedenis van Duitsland. Daardoor kreeg mijn ochtendritueel ineens een andere lading. Terwijl ik hardliep over de verlaten landingsbaan, borrelde bij mij een idee op.

Dat idee kreeg handen en (vooral) voeten door de cursus die ik volg bij de School voor Reisjournalistiek. Die laagdrempelige cursus biedt de ideale basis voor iedereen die een carrière in de reisjournalistiek ambieert. Docent Sander Groen is zelf een ervaren reisjournalist en brengt zijn cursisten de basics bij, maar er is ook voldoende uitdaging voor wie al wat langer bezig is als reisjournalist of reisblogger. Alle cursisten, inmiddels zijn dat er 140, kunnen contact met elkaar houden, vragen stellen en overleggen via een besloten Facebook-groep. Dat is een leuke community vol enthousiaste en ambitieuze toekomstige collega’s. En die bleek ook nog eens goed van pas te komen bij mijn opborrelende idee.

Reizen en rennen is een geslaagde combinatie voor een blog

Ren waar je reist

Afijn, terug naar Berlijn. Ik was zo blij dat ik Tempelhof had ‘ontdekt’ als hardloopplek. Dit wilde ik graag delen, want zelf vind ik het soms lastig om op reis een goede plaats te vinden waar ik kan hardlopen. Toeval bestaat niet, dacht ik, toen ik in de Facebook-groep een bericht las van medecursist Esmar: “Mijn doel van deze cursus is leren hoe ik inspirerende reisblogs kan schrijven voor de website van mijn werk. Als ik dit ook nog zou kunnen combineren met mijn passie voor hardlopen, iets van ‘Run wherever you Travel’, dan zou dat helemaal geweldig zijn.”

Eureka! Ik was blijkbaar niet de enige die de gedachte had om hardlopen met reizen te combineren in een blog. Hier móest ik dus wel op reageren en toen bleek al snel dat nog twee cursisten, Eleni en Femke, ook met een soortgelijk idee rondliepen. We vonden elkaar via de School voor Reisjournalistiek, sloegen aan het mailen, ontmoetten elkaar in Amsterdam en inmiddels zijn we een paar maanden verder en is onze hardloopreisblog online: Girls Run The World.

Vier meiden met elk hun eigen achtergrond en één gedeelde passie

Gezamenlijke passie

Esmar (43) is al jarenlang werkzaam in de reiswereld, nu als adviseuse. Samen met haar man en drie zoons rent ze in de omgeving van Heerhugowaard, maar het allerliefst doet ze dat in Sydney. Eleni (26) woont in Delft en is sinds kort marathon-finisher. Voor haar baan bij een reisvakblad bezocht ze veel landen en nu werkt ze als freelance journalist. Femke (32) werkte jarenlang als inkoper Duitsland in de reisbranche en woonde een tijd in Berlijn. Nu woont ze in Noordwijkerhout waar ze toeristen naar de Nederlandse kust lokt. Marjolein (26) uit Utrecht is allround journalist en droomt van haar eigen reisseries. Misschien wel over Kaapstad, wat ook haar favoriete hardloopplek is.

Alle vier hebben we dus een heel andere achtergrond, maar dat betekent ook dat we elk onze eigen kwaliteiten meenemen. Zo heeft de één meer ervaring met schrijven, terwijl de ander juist wat commerciëler is ingesteld. We delen dus een gemeenschappelijke passie en doordat we allemaal de cursus reisjournalistiek volgen, hebben we ook een gedegen basis. En die konden we mooi meteen benutten voor onze eigen blog.

Esmar, Marjolein, Eleni en Femke rennen de wereld rond voor hun reisblog

Op Girls Run The World schrijven we verhalen over hardlopen op reis. We nemen de lezers mee op onze ontdekkingstocht naar de mooiste plekjes ter wereld. Het zijn hardloopverhalen met inhoud, waarmee we anderen willen inspireren en motiveren om ook de hardloopschoenen in hun koffer te stoppen. Ren en reis jij met ons mee?

Plaats een reactie