Winactie

School voor Reisjournalistiek x Blendle
Blendle winactie
13 nov 2015

Win een Blendle-cadeaubon van 50 euro

/
Geplaatst door
/
Reacties9
/
Vorige week kreeg je hier al een sneak preview, vandaag is het officieel. Blendle lanceert drie nieuwe themakanalen: geschiedenis, klimaat en reizen, met elk hun kundige curatoren. Om dat te vieren, verloot de School voor Reisjournalistiek drie cadeaubonnen van 50 euro.
Deze winactie is afgelopen. Je kunt helaas niet meer meedoen. De winnaars van 50 euro gratis Blendle-geld zijn: Bram Schermers, Wouter van Dijke en Lotte Rooijendijk. Gefeliciteerd!

Blende is ‘de iTunes voor journalistiek’. Met een half miljoen gebruikers is het de grootste digitale kiosk van Nederland. Je bladert er door tientallen kranten, van het Algemeen Dagblad tot Zaman Vandaag, en honderden tijdschriften, van Vrij Nederland en de VPRO Gids tot Villamedia en Story, aangevuld met buitenlandse publicaties als Humo en Knack, Die Welt en Der Spiegel, The Economist en The New York Times. Bij Blendle hoef je niet meteen het hele blad te kopen, maar betaal je per artikel: de prijs varieert van een dubbeltje tot een euro.

Themakanalen
Dagelijks komen honderden nieuwe artikelen online. Je kunt naar hartenlust zelf bladeren door alle kranten en tijdschriften of blindvaren op de keuze van de redactie: de populairste en interessantste artikelen zetten zij op je voorpagina. Begin 2015 werd Blendle nog slimmer: toen werden 18 themakanalen gelanceerd. Met 41 curatoren, die uit het overweldigende aanbod de krenten uit de pap pikken. Zo selecteert Wouke van Scherrenburg voor Politiek, Jean-Pierre Geelen voor Media en Giel Beelen voor Muziek. Ook Buitenland, Crime, Cultuur, Food, Geest, Gezondheid, Economie, Onderwijs, Opinie, Showbizz, Sport, Tech en Wetenschap kregen elk hun eigen themakanaal, zodat jij precies de artikelen voorgeschoteld krijgt waarin jij geïnteresseerd bent.

Geschiedenis, klimaat & reizen
De lijst was echter nog niet compleet. De gebruikers van Blendle werd gevraagd welke onderwerpen ze nog misten. Geschiedenis, klimaat en reizen bleken hoog op het verlanglijstje te staan. Daarom krijgen ook die onderwerpen nu een eigen themakanaal. Nationale brombeer en historicus Maarten van Rossem is een van de curatoren voor het kanaal Geschiedenis, duurzaamheidsjournalist Remco Tomesen selecteert voor het kanaal Klimaat en reisjournalist Sander Groen deelt de mooiste reisverhalen in het kanaal Reizen.

De mooiste reisverhalen
Het laatstgenoemde themakanaal, Reizen, ging eerder deze maand al van start en groeit als kool: in twee weken tijd van 0 naar 1.600 2.000 volgers. Reisjournalist Sander Groen, reisblogger Sabine de Witte en de redactie van 3 op Reis selecteerden al tientallen lezenswaardige reisverhalen voor je, zoals een zeetocht per postboot langs Groenland, de zonsopkomst boven Kiribati in de Stille Zuidzee, en droomeiland Socotra, ‘het Galapagos van de Indische Oceaan’. Niet alleen exotische bestemmingen komen aan bod: ook gedeeld werden artikelen over het explosieve Italiaanse eiland Stromboli, het Deense Aarhus dat een mekka blijkt voor architectuurliefhebbers en culi’s, en Boedapest, waar wordt gefeest in slooprijpe rechtbanken, fabrieken en ziekenhuizen. Dagelijks voegt het drietal curatoren nieuwe reisverhalen toe.

Win een Blendle-cadeaubon
Heb jij nog geen account? Maak het aan en Blendle geeft je 2,50 euro cadeau, waarmee je direct de eerste artikelen kan lezen. Het opwaarderen van je tegoed gaat gemakkelijk met je creditcard, PayPal of iDeal. Ter gelegenheid van de lancering van de nieuwe themakanalen verloot de School voor Reisjournalistiek drie Blendle-cadeaubonnen van 50 euro. Daarmee kan je ontelbaar veel artikelen lezen, gratis en voor niks. Supersympathiek!

Wil jij een van die 3 Blendle-cadeaubonnen van 50 euro winnen? Dit is wat je moet doen:
1
Like & deel dit bericht op Facebook
2
Volg het themakanaal Reizen op Blendle
3
Plaats hieronder een reactie met de tekst: ‘Supersympathiek!’

 

De kleine lettertjes
• Alleen door aan de bovenstaande voorwaarden te voldoen, maak je kans op een van de drie cadeaubonnen;
• Plaats je reactie met je voor- en achternaam en een geldig e-mailadres, anders kunnen we je niet bereiken als je gewonnen hebt;
• Deze winactie loopt tot en met zondag 22 november. De drie winnaars worden bekendgemaakt op deze website op maandag 23 november.

9 Reacties