Welkom aan boord

De School voor Reisjournalistiek is geopend!
School voor Reisjournalistiek
5 okt 2015

De School voor Reisjournalistiek is geopend!

/
Geplaatst door
/
Reacties0
/
Tags
De eerste cursus van de School voor Reisjournalistiek is vorige week van start gegaan: de Masterclass Reisjournalistiek. Veertig cursisten uit heel Nederland en België zijn de komende weken aan het blokken: in 20 lessen komen ze alles te weten wat er te weten valt over de reisjournalistiek.

Alles digitaal
De School voor Reisjournalistiek is geen fysieke school met een gebouw en klaslokalen en schoolbankjes en krassende nagels op het krijtbord. Wél is de School voor Reisjournalistiek is lekker 21ste-eeuws: alles gaat digitaal. De Masterclass Reisjournalistiek een e-cursus; te volgen via computer, tablet of smartphone. Thuis of waar je maar wilt: op het terras, in de bibliotheek of op reis. De begeleiding door de docent gaat per e-mail en cursisten hebben contact met elkaar via een online forum. Zo kan de cursus enorm uitgebreid en toch heel betaalbaar zijn.

Positieve reacties
De Masterclass Reisjournalistiek is nog maar net van start gegaan, maar de eerste reacties van de cursisten zijn positief. Zo zegt Susan de Jong uit Waarland na de tweede les: “De informatie is vlot geschreven, ik ga er steeds snel doorheen. De schrijfopdrachten zijn een leuke training om snel en leuk schrijven te oefenen.” Marco Wouters uit Bladel is inmiddels begonnen aan les 5: “So far, so good: de cursus voldoet aan mijn verwachtingen en daar ben ik blij mee. Ben erg benieuwd naar de rest van de Masterclass.”

Ervaren docent
De School voor Reisjournalistiek is een initiatief van Sander Groen (1971), een professional die zijn sporen heeft verdiend in de reisjournalistiek. Hij werkte onder meer voor grote kranten en tijdschriften als het AD, Het Parool, National Geographic Traveler, Flying Dutchman, de Kampioen, Reizen Magazine, Plus Magazine en Veronica Magazine en won de Aad Struijs Persprijs, de enige onafhankelijke vakprijs voor Nederlandstalige reisjournalistiek. Sander is reisjournalist sinds 2002, vloog 30 keer rond de aarde, bezocht 60 landen en publiceerde 250 reisreportages.

Geheimen onthuld
De Masterclass Reisjournalistiek onthult alle geheimen van het vak. Zo leren de cursisten hoe ze geld kunnen verdienen met hun blog, hoe ze uitgenodigd worden voor persreizen en wat een reisreportage in een krant oplevert. Via gedegen informatie, insider-tips en heldere voorbeelden wordt in elke digitale les telkens één onderwerp uitgediept: van artikelideeën opdoen en opdrachten scoren tot sponsoring en creatief schrijven. En dan volgt de vuurdoop: de cursist maakt zelf een reisreportage en krijgt daarop gefundeerde feedback.

Prima prijs
Veel kwaliteit voor weinig geld, dat is het doel van de School voor Reisjournalistiek. De Masterclass Reisjournalistiek is niet de enige cursus reisjournalistiek: zo is er op 12 december in Rotterdam een eendaagse workshop voor 247 euro, en vanaf 5 november in Den Haag een achtdelige cursus voor 850 euro. Bij de School voor Reisjournalistiek zit je niet vast aan een door iemand anders bepaalde datum of plek. Je volgt de cursus waar en wanneer het jou uitkomt. En de prijs is prima: de Masterclass Reisjournalistiek omvat 20 lessen en 1 praktijkopdracht en kost 149 euro. Meld je aan vóór 1 november en je betaalt slechts 125 euro.

Aanmelden
De Masterclass Reisjournalistiek is geschikt voor beginnende reisjournalisten, reisbloggers die hun werk naar een hoger niveau willen tillen en iedereen die geïnteresseerd is in de reisjournalistiek. Ervaring of een bepaalde vooropleiding zijn niet vereist. Klik hier voor meer informatie en een gratis proefles. Welkom aan boord!

Plaats een reactie