Win een gratis cursus reisjournalistiek!

Welkom bij de School voor Reisjournalistiek
cursus reisjournalistiek
12 okt 2015

Win een gratis cursus reisjournalistiek!

/
Geplaatst door
/
Reacties37
/
Wil jij reisjournalist worden of beter leren bloggen? Hier is je kans: deze week kun je een gratis Masterclass Reisjournalistiek winnen!
Deze winactie is afgelopen. Je kunt helaas niet meer meedoen. Kijk hier wie de winnaar is.

Een reisjournalist reist de wereld rond en krijgt er nog voor betaald ook: wat een droombaan! Voor velen blijft het echter bij een droom, terwijl het toch echt een baan is. Voor alle reisjournalisten in spe is er daarom nu goed nieuws: de School voor Reisjournalistiek biedt digitale cursussen die je alles leren wat je moet weten om aan de slag te gaan als reisjournalist of reisblogger.

Deze maand ging de School voor Reisjournalistiek van start met de eerste e-cursus reisjournalistiek van Nederland: de Masterclass Reisjournalistiek. In deze ongelooflijk uitgebreide cursus worden alle geheimen van het vak onthuld: van artikelideeën opdoen en opdrachten scoren tot sponsoring en creatief schrijven. Wie deze Masterclass heeft voltooid, weet alles wat er te weten valt over de wereld van de reisjournalistiek.

De Masterclass Reisjournalistiek bestaat uit 20 lessen en 1 praktijkopdracht en kost 149 euro. Wie de cursus boekt vóór 1 november betaalt slechts 125 euro. Maar het kan nóg goedkoper: deze week kun je een gratis Masterclass Reisjournalistiek winnen! Volg ‘m zelf, of doe ‘m cadeau. Wat moet je doen?

 

1. Like

Like of volg de School voor Reisjournalistiek op Facebook of Twitter

2. Deel

Deel dit bericht op Facebook of retweet dit bericht op Twitter

3. Reageer

Laat hieronder in de reacties weten waarom jij wil winnen

4. Win

Aanstaande maandag weet je of je gewonnen hebt

 

Meedoen kan tot en met zondag 18 oktober. De winnaar van de gratis Masterclass Reisjournalistiek wordt bekendgemaakt op maandag 19 oktober via deze website, op Facebook en op Twitter. Veel succes en alvast: welkom aan boord!

37 Reacties

 1. Amelie

  Op de valreep: ik zou deze cursus heel graag willen winnen omdat schrijven en reizen mijn grote liefdes zijn en ik graag van een ‘oude rot’ in t vak de fijne kneepjes leer!

 2. Diane Dekker

  Bijna mijn reactie vergeten te plaatsen!!! Ik wil dit dolgraag winnen omdat ik al jaren een blog heb over van alles en nog wat en sinds kort hiernaast een reisblog in het Engels, omdat daar toch wel mijn passie en liefde ligt, bij het reizen. Ik heb geen idee of mijn blog goed is, waarschijnlijk niet zo, aangezien ik geen vaste volgers heb en daarom wil ik graag deze cursus winnen voor tips en trucs om mijn blog bekender te maken en meer lezers te krijgen en betere blogs te maken!!

 3. Op de valreep…

  Momenteel schieten de reisblogs als paddenstoelen uit de grond. Hoe ga ik mij onderscheiden? En hoe zorg ik voor een persoonlijke noot in mijn verhalen? Een aantal vragen die ik graag beantwoord zie worden d.m.v. deze cursus reisjournalistiek. Momenteel ben ik naast mijn werk bezig met bloggen, mijn ultieme droom is om hier mijn fulltime werk van te maken.

  Wat verder meespeelt is het dreigende uitsterven van de mannelijke reisblogger. Na een korte analyse is mijn conclusie dat hier een drastisch tekort aan is. Waarom? Geen idee! Maar mocht ik deze cursus winnen, dan is dit een oppepper voor het mannelijk geslacht dat twijfelt om zijn pen te voorzien van inkt… :-)

 4. Saskia

  Ik stof heel graag mijn toetsenbord af voor een goed geschreven verhaal over een huwelijksreis in Kirgizië en Tadzjikistan in 2016.

 5. Ik ben man en 50+ en blogger. Dus pas ik niet in het stereotype dat iedereen van bloggers heeft: hipster meisjes van 18 tot 35 die zo van de een naar de andere persreis hobbelen.

  Ik ben meer tekst -dan beeldgericht en werk nu 4 tot 5 x per week aan een retro- serie over een wereldreis die ik 25 jaar geleden heb gemaakt. Tegenwoordig reis ik zo veel en vaak mogelijk, dat gaat lastig met een full time baan in de reiswereld en maar 25 vakantiedagen per jaar.

  Met de kennis die ik in deze cursus op doe hoop ik vooral mijn teksten aantrekkelijker te krijgen voor mijn lezers en misschien nog wat tips voor het gebruik van WordPress, maar dat zou alleen maar mooi meegenomen zijn.

 6. Berber

  Ik ben gek op reizen en vind het geweldig om over mijn belevenissen en indrukken op reis te schrijven. Ik heb momenteel een blog waar ik mijn reisverhalen op plaats maar zou het graag wat professioneler maken! Ik heb nog veel te leren en doe graag nieuwe kennis en ideeën op :).

 7. Ik wil winnen omdat ik zelf al begonnen ben aan deze ontzettend leuke en leerzame cursus en niet kan wachten om er iemand anders mee blij te maken waarvan ik zeker weet dat ze net zo graag als ik wil leren over reisjournalistiek!

 8. Ik was 7 toen ik voor het eerst “in het buitenland” (lees: buiten Nederland, België en Duitsland – iets met opgroeien in het grensgebied…) kwam. Met papa, mama en een schriftje met daarop Mickey en Minnie op schaatsen reed ik naar Denemarken. “Er zijn hier net zo veel heuvels als in Duitsland” schreef ik, de kassabonnetjes die ik opplakte zijn ondertussen niet meer leesbaar en het schriftje is half uit elkaar gevallen van alle stickers en snoeppapiertjes die ik erin plakte – net als de origami-zwaan die ik van een Japanse meneer met wie ik in de trein naar Kopenhagen “kletste” kreeg. – Na het Denemarken-schriftje volgde Londen, de camping in Zeeland, Parijs (etcetera) en op iedere verjaardag gingen ze door de handen van mijn familieleden. Een mevrouw uit de bus naar Londen wilde graag een kopie, met als gevolg mijn eerste verdiende 10 gulden.

  Het lijkt me duidelijk: reizen, schrijven en alles wat los en vast zit verzamelen, onthouden en delen met mensen is sindsdien zo ongeveer waarvoor ik leef. Omdat ik de afgelopen 1,5 jaar mijn droom volgde en in Oslo woonde is mijn reisblog op pauze gezet (maar stukjes uit die reisdagboeken zijn er nog wel te bekijken: http://marloureist.blogspot.nl/search/label/reisdagboek)

  Waarom ik dus moet winnen? Om de droom van dat 7-jarige meisje (en ook 26-jarige meisje dat dit nu typt) uit te laten komen om heel veel te kunnen schrijven, te kunnen delen en eerst en vooral ook veel te kunnen leren. En omdat ik als ik niet terug in Nederland was zonder geld (vanwege een geblokkeerde Noorse rekening…) me al láng zelf had aangemeld. Maar ja, dat gaat nu dus niet.

 9. Floor Verkerke

  Schrijven is ademen, reizen is leven en schrijven over reizen is anderen meenemen in mijn diepte wezen. Een cursus is het ambacht leren om hier de juiste vorm aan te geven!

 10. Reizen was en is onze passie… En de komst van onze kinderen hield dat niet tegen! Tja en onze verhalen: Het intrigeert mensen… En soms inspireert het een gezin om ook de rugzakken te pakken en gewoon te gáán!
  Of ik de cursus reisjounalistiek wil winnen?? Jaaa!!! Ik heb wel zin om ook mijn horizon figuurlijk te verbreden!! (En dan daarna dit te delen met al die mensen die het interesseert en inspireert!)

 11. Waarom ik wil winnen? Om te gaan reizen … nee hoor, niet voor mij, sterker nog ik heb maar een broertje dood aan dat gesleep met die koffers en dat gewapper met papieren. Waarom dan? Nou gewoon omdat ik attractieve verhalen neer wil pennen over datgene wat me verwonderd: bezige mensen in een omgeving waarvan ik de gebruiken niet snap en de taal niet spreek.

 12. Inge

  Na mijn studie fotografie ben ik gaan reizen. Mijn dromen achterna en deze vastleggen op beeld. Altijd schrijf ik stukken tekst van gebeurtenissen of gevoelens. Mijn gedachte kronkels, dagelijkse sleur of de (on)zin van het leven vast leggen in woord en beeld is mijn ‘hobby’. Ontzettend leuk maar helaas niet echt professioneel. Ik zou hier graag meer van willen leren zodat ik dat bij mijn komende reis naar Azie kan toepassen!

 13. Ik ben 2 jaar geleden afgestudeerd Communicatie en ben nu opzoek naar een nieuwe baan. Mijn passie is reizen en creatief bezig zijn. Deze combinatie samen met mijn interesse in schrijven over reizen en mezelf ontwikkelen lijkt mij een perfecte kans om verder te komen. Ik kan nog veel leren op het gebied van schrijven en het lijkt me leuk om anderen te inspireren met mijn verhalen.

 14. Deze cursus lijkt me precies wat ik nodig heb. Ik ben herstellende van de ziekte van Lyme en ik ben een echte vechter. Na jaren van antibiotica, rolstoelen en met hoge koorts in een donkere kamer liggen, gaat de zon weer steeds meer schijnen voor me. Ik voel me absoluut geen slachtoffer en ik ben altijd positief. Ondanks het ziek zijn, heb ik ook altijd een lach op mijn gezicht. Daarbij wordt mijn passie voor het ontdekken van de wereld en het waarmaken van dromen weer realistisch. Als kind mocht ik – samen met mijn ouders – mijn opa en oma wegbrengen en ophalen van Schiphol en ik kon uren luisteren naar hun reisverhalen. Heel de wereld hebben ze gezien. Op hun ‘ouwedag’ kochten ze een camper en daar hebben ze mee rondgereden, tot opa overleed. Ik leende boekjes over allerlei kleurrijke bestemmingen in de bieb en las mezelf ermee in slaap. Zo is het begonnen. Ik ben een dromer, maar ook zeker een doener. Als ik ergens van droom, doe ik alles om dit te kunnen waarmaken. Positief leven in een leven waarin niet alles vanzelfsprekend is. Inspireren; die mensen die het gewoon even nodig hebben. Die mensen die ondanks tegenslagen, toch de kracht willen vinden om hun dromen waar te maken, maar even niet weten hoe. Dat is de reden dat ik ben gaan bloggen. Voor die mensen, door middel van mijn eigen ervaringen. Ik heb een enorm positieve mindset die mij al veel gebracht heeft. Als ik het kan, kan een ander het ook is wat ik met mijn blog wil meegeven. Ik ben al aan de weg aan het timmeren, maar ik heb nog veel te leren. En daarvoor lijkt deze cursus mij uitermate geschikt. Met dit als basis, kan ik mensen nog meer bieden en mijn passie voor schrijven en reizen nog meer realiseren. Want ik doe het natuurlijk deels voor mijzelf, maar ik vind het echt een eer om andere mensen te mogen inspireren! Ik ben nieuwsgierig en zie de wereld als een (voor mij) nog onbeschreven blad die ik als persoon wil ontdekken. Mijn ervaringen met het reizen, maken het een verhaal dat het waard is om te delen. Tenslotte ervaart ieder persoon de wereld weer anders.

 15. EleniHoefsloot

  Als redacteur voor een reisvakblad ben ik dagelijks bezig met het mooiste wat er is: reizen! Omdat ik soms het creatief schrijven mis (bedrijfsjournalistiek is toch wat anders) en graag mooie, inspirerende reisreportages wil maken, heb ik het een tijdje geleden eindelijk de stap gezet om te gaan bloggen over alle mooie reizen die ik maak. En wat vind ik het leuk! Reizen, schrijven en fotograferen, dat is waar ik echt gelukkig van word. Deze cursus zal mijn verhalen nog beter maken, me nog meer plezier geven in wat ik doe en wie weet komt mijn ultieme droom dan ooit toch uit: een reportage van mijn hand in National Geographic.

 16. Lidy Scheltus

  Ja waarom ik? Ik gun het iedereen die een passie heeft voor reizen en schrijven. Als beginnend ‘blogger’ komt deze cursus voor mij precies op het juiste moment. Het is een droom om uiteindelijk een echte reisjournalist te zijn. Van mijn passie mijn werk te maken. Ik wil dat mensen wegdromen bij het lezen van mijn reisverhalen. Dat ze even van de ‘wereld’ zijn. Als ik dat kan bereiken heb ik gewonnen. Deze cursus is dus het ideale startpunt om mij verder te ontwikkelen op schrijfgebied. Reizen doe ik toch wel ;-)

 17. Als ik om me heen kijk, de krant lees of het nieuws zie, lijkt de angst voor het onbekende te overheersen. Veel mensen lijken er moeite mee te hebben voorbij de eigen wereld te kijken en zichzelf in de andere herkennen. Ik heb mede daarom een tijd geleden besloten om naast mijn eigen medium fotografie het schrijverschap in te zetten als middel om meer onderling begrip voor elkaar te kweken en inzicht te verweren in onze medemens. Ik heb al veel geschreven voor blogs, voor interviews en recensies. Dat schrijverschap zou ik graag verder willen ontwikkelen. En precies dat is de reden dat ik mee wil doen aan deze cursus, omdat deze mij een stap dichter zal brengen om dit doel te realiseren.

 18. Wanda Wandelt, Wanda Werkt, Wanda Wikt en Weegt… Maar hoe krijgt ze die leuke wandelblog nou naar een hoger niveau? Wanda zou het Waanzinnig vinden als ze zich kan verdiepen in reisjournalistiek. Zo wordt Wanda’s Wereld groter en kan ze van Wanda Wandelt een Weergaloze blog maken.

 19. Michelle Borg

  Zojuist de link gedeeld op Facebook!! Ik ga graag en vaak op reis maar verder dan alles opschrijven in mijn eigen reisdagboek ben ik nog niet gekomen. Zou graag de skills onder de knie krijgen om het naar de buitenwereld te kunnen brengen! Aan enthousiasme zal het niet ontbreken :D

 20. Kim

  wow! Wat ontzettend leuk! Zou een mooie aanvulling zijn op mijn cv. Ik heb net een cursus schrijven voor het web/SEO afgerond, schrijf freelance voor het Brabants Dagblad en heb een baan in het toerisme. Op mijn lijf geschreven dus!

 21. Marij

  Als echte reiziger zou ik graag de tools willen leren om goed verslag te kunnen doen van mijn reis ervaringen. Ik ben momenteel een wereldreis aan het voorbereiden. Daarover wil ik uiteraard gaan bloggen, ervaringen delen en een website bouwen. Het voorbereiden van een wereldreis begint met onderzoek doen. Hoeveel geld heb ik nodig? Naar welke continenten ga ik? Wat neem je mee? Hoe begin ik met bloggen?Maar bovenal…..hoe leuk is het om van je droomreis je droombaan te maken? Leuk! Maar dan moet ik natuurlijk nog wel veel leren van deze Masterclass!

 22. Sinds 1,5 jaar ben ik zzp-er in de reisbranche, en probeer ik af en toe een persoonlijke blog te schrijven over reizen met kids. Ik zou heel graag het bloggen professioneler aan willen pakken. Het platform (blog) is er, de onderwerpen zijn er (in mijn hoofd), nu nog een goede cursus om mijn schrijven te verbeteren!

 23. Deze prijs gun ik een ander, ik volg de cursus toch wel. Ik wilde even reageren op alle reacties die ik hier lees: wat leuk, al die dromen van lotgenoten. Hoe mooi is het om hier een community voor op te richten waar ervaringen en ideeën uitgewisseld kunnen worden. Ik wens iedereen succes en plezier met het schrijven van reisverhalen!

 24. Elsemiek

  Als jonge bloem heb ik een jaar geleden de keuze gemaakt om het vertrouwde Nederland in te ruilen voor een prachtig half jaar in Zuid-Afrika. Nog iedere dag ben ik zo ontzettend dankbaar voor de tijd die ik daar heb mogen ervaren. In woorden uitdrukken hoe ik me daar voelde, aangevuld met waanzinnig bijzondere foto’s… dat is waar mijn passie ligt. Schrijven over de plek waar ik op mijn aller gelukkigst was, waar mijn hart gevuld is met diep gekoesterde herinneringen. Deze cursus zou ik zo ontzettend leuk vinden, een lang gekoesterde droom..

 25. Irma

  Als communicatieprofessional, die gek is op reizen, en haar hart heeft verloren aan Bella Italia, ‘moet’ ik gewoon de cursus reisjournalistiek volgen. Zo wordt het cirkeltje rond… vertellen over je passie, wie wil dit nu niet?! Avanti !

 26. Al als klein kind schreef ik over van alles en nog wat in mijn dagboeken en schriftjes. Sinds 2002 dan mijn eigen blog en sinds een tijdje schrijf ik steeds meer over de bezienswaardigheden en leuke uitstapjes die we tijdens onze vakanties hebben meegemaakt. Deze cursus zou daar een welkome aanvulling op zijn, de perfecte combinatie van 2 van mijn passies, namelijk schrijven en reizen. Door deze cursus zouden mijn blogs ongetwijfeld de diepgang krijgen waar ik nu nog naar op zoek ben!

 27. Waarom winnen? Omdat ik van reizen en schrijven wel mijn beroep zou willen maken natuurlijk! En tot die tijd wil ik zo professioneel (en leuk) mogelijk te werk gaan op mijn reisblog artikel255.nl

  Groetjes!

 28. Met deze cursus reisjournalistiek kan ik het vakantaseren over bestemmingen hopelijk wat vaker omzetten in mooie verhalen over gemaakte reizen. Past mooi bij de fase waarin ik met vakantaseren op dit moment zit.

 29. Wauw, dit lijkt me fantastisch. In januari ben ik begonnen met mijn reisblog. Afgelopen weekend heb ik definitief de knoop doorgehakt en in december begin ik na onze reis naar Zuid-Afrika als zzp’er. Hierbij ga ik onder andere mijn blog professioneler aanpakken. Er komt een nieuwe website, waarbij ik naast tekst meer ruimte wil voor reisfotografie. Bovendien start ik dan als freelance tekstschrijver/blogger. Mijn droom is om reisreportages te maken en met tekst en beeld een beleving over te brengen naar de lezer. De Masterclass Reisjournalistiek zie ik hiervoor als een geweldige opstap.

 30. Ik zou graag de cursus willen winnen om het cadeau te geven aan iemand. Diegene houdt van schrijven en reizen, maar vindt het vooral mooi om verhalen te schrijven. Deze cursus zou niet altijd leerzaam zijn, maar ook diegene een stukje dichterbij zijn passie brengen! Niets is mooier om je passie in dit leven te volgen! Graag geef ik dit dan ook cadeau! Tevens zou ik diegene willen interviewen om er zelf een blog over te schrijven vanuit mijn eigen vakgebied en passie en de lezer uitleggen waarom een cursus reisjournalistiek een waardevol meerwaarde kan zijn!

 31. Liv M

  Het lijkt mij ontzettend leuk om mijn belevenissen op reis om te zetten in webteksten die informatief zijn voor verschillende doelgroepen.

 32. Zou heel graag deze cursus winnen heb sinds een paar maanden een blog want het leek me zo leuk om mijn belevenissen van mijn reizen die ik maak voor mijn werk en privé in een blog te zetten. Heb in mijn woonplaats een cursus bloggen gevolgd maar deze mevrouw snapte het schrijven van reisverhalen niet helemaal dus ik loop er nu iedere keer tegen aan of
  Mijn verhaal wel goed genoeg is en het schrijft nog niet lekker weg . Dus zou dolgraag deze cursus winnen en tips krijgen van iemand die weet wat het is om zelf over reizen te schrijven. Groetjes Jolanda de Koning

 33. Judith van der Linden

  Wat het zou het gaaf zijn om dit te winnen! Ik ben pas begonnen met bloggen en moet nog heeeeeel veel leren. De cursus reisjournalistiek zou oerfect zijn voor mij.

  1. En om het nog iets verder toe te lichten; ik blog nu sinds een jaar (over reizen) en heb een communicatie & multimedia achtergrond, maar een cursus journalistiek toegespitst op het thema reizen lijkt me een erg waardevolle toevoeging aan mijn huidige kennis. Ik hoop uiteraard dat de kwaliteit van oa mijn reisverhalen verder vooruitgaat en dat ik mezelf kan ontwikkelen!