Nieuws

Welkom bij de School voor Reisjournalistiek
ReisPIXperience
20 okt 2015

Tip • Het grootste reisfotografie-evenement ooit: ReisPIXperience

/
Geplaatst door
/
Reacties0
/
Reisfotografie komt in de Masterclass Reisjournalistiek uitgebreid aan bod in les 15, maar voor wie er nog dieper in wil duiken, is er op zaterdag 31 oktober in Amsterdam het grootste evenement over reisfotografie ooit. De ReisPIXperience biedt een dag vol workshops en lezingen van topfotografen.

Op 31 oktober 2015 vindt ReisPiXperience plaats. Het grootste evenement ooit over reisfotografie. Met vier parallelle programma’s is er voor de bezoekers volop keuze om inspirerende lezingen en boeiende seminars bij te wonen, mee te doen aan praktische workshops en de reisfotografiebeurs te bezoeken. Er is plek voor vierhonderd deelnemers en een basisticket kost 39 euro.

1reispixperienceIn de grote zaal van Pakhuis de Zwijger krijgen de deelnemers presentaties en lezingen voorgeschoteld op negen grote schermen tegelijk, zodat de fotografie intenser beleefd wordt. Op het programma staan onder meer reisfotograaf Jurjen Drenth, natuurfotograaf Chris Stenger en documentairefotograaf Marieke van der Velden.

In de kleine zaal vinden praktische seminars plaats over o.a. architectuurfotografie, straatfotografie, avond- en nachtfotografie, zwartwitfotografie en landschapsfotografie. Hier delen onder anderen straatfotograaf Fokko Muller en architectuurfotograaf Jeroen Roosen hun kennis.

Gedurende de dag vinden er ook zeven praktijkworkshops (à € 35) plaats. Onder begeleiding van ervaren workshopleiders worden diverse onderdelen van de reisfotografie in kleine groepjes in de praktijk gebracht. De volgende workshops zullen plaatsvinden: urban exploring, urban portrait, straatfotografie, cityscapes, nachtfotografie en architectuurfotografie.

2reispixperience’s Avonds kan er nog worden gedineerd bij een informele masterclass van topfotograaf Jimmy Nelson, die jarenlang rondreisde langs inheemse volken over de hele wereld voor misschien wel het mooiste fotoboek ooit: Before They Pass Away. Deze masterclass kost € 99 en je moet er snel bij zijn: er zijn slechts 30 plekken beschikbaar.

3reispixperienceTijdens de ReisPIXperience wordt ook het nieuwe Praktijkboek Reisfotografie gepresenteerd, dat tot 1 november hier kan worden besteld met korting: geen € 27,90 maar € 22,90 (excl. verzendkosten).

Het volledige programma van de ReisPIXperience vind je hier.

Plaats een reactie