Nieuws

Welkom bij de School voor Reisjournalistiek
Travelpressentation
23 okt 2015

Tip • Reisjournalist? Regel je reis op de Travelpressentation

Vijf pr-bureaus, vijftig reisbedrijven en ruim honderd reisjournalisten: op de jaarlijkse Travelpressentation maakt de reizende pers kennis met potentiële sponsors.

‘Het nut van netwerken’, zo heet een onderdeel van les 9 van de Masterclass Reisjournalistiek. Wie aan de slag wil als reisjournalist of -blogger, kan niet zonder sponsoring. Zij stellen jou in staat om je reisverhalen te maken, maar eerst zul je met ze in contact moeten komen. Daarvoor zijn er jaarlijks verschillende netwerkevenementen, zoals de vakdag van de Vakantiebeurs en de persdag van ANTOR, de vereniging van verkeersbureaus.

Ook komende week is er zo’n netwerkevenement: Travelpressentation in Utrecht is ‘de jaarlijks terugkerende workshop voor toeristische media, waarop journalisten in korte tijd kunnen bijpraten met ruim vijftig belangrijke spelers binnen de reiswereld.’

Travelpressentation wordt georganiseerd door de pr-bureaus Baltus Communications, Improve Communication Network, Communigate, USP Marketing & PR en Mieke Bosman PR & Communicatie in samenwerking met Belgian Tourist Office, het verkeersbureau voor Brussel en Wallonië. Onder de deelnemers zijn luchtvaartmaatschappijen (Air Transat, China Airlines), nationale verkeersbureaus (Canada, Duitsland, Ierland, Griekenland, Turkije, Maleisië), lokale toeristenbureaus (Catalonië, Colorado, Formentera, Livigno, Luxemburg-Stad, Madeira, New York) en reisorganisaties (Ambiance Travel, Hapag-Lloyd Cruises, TreinExpert).

De middag wordt afgetrapt met een presentatie over het vakantiegedrag van Nederlanders door Ad Schalekamp, directeur van onderzoeksbureau NBTC NIPO. En zoals dat gaat bij dit soort netwerkevenementen, wordt de middag afgesloten met een informele borrel. De Travelpressentation is gratis toegankelijk (aanmelden verplicht) en vindt plaats op donderdag 29 oktober van 12:30 tot 18:30 uur in het Beatrixgebouw van de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. Meer informatie en aanmelden

Plaats een reactie