Nieuws

Welkom bij de School voor Reisjournalistiek
blendle reizen
3 nov 2015

Nieuw: Blendle schotelt je de fijnste reisverhalen voor

/
Geplaatst door
/
Reacties2
/
Er is een nieuw kanaal op Blendle: REIZEN. Uit het enorme aanbod van kranten en tijdschriften in de digitale kiosk selecteren de redactie van 3 op Reis, reisblogger Sabine de Witte en reisjournalist Sander Groen de allerbeste reisverhalen. Want je moet toch wat met je 26 vakantiedagen.

Blendle is ‘de iTunes voor journalistiek’. De digitale kiosk komt uitgebreid aan bod in de Masterclass Reisjournalistiek in les 7, over het online medialandschap in Nederland. Je kunt er naar hartenlust bladeren in tientallen kranten, van De Telegraaf tot Zaman Vandaag, en rond de honderd tijdschriften, van Vrij Nederland en de VPRO Gids tot Villamedia en Story, aangevuld met buitenlandse publicaties als Humo en Knack, Die Welt en Der Spiegel, The Economist en The New York Times. Bij Blendle hoef je niet meteen het hele blad te kopen, maar betaal je per artikel: de prijs varieert van 10 cent tot een euro.

Om orde te scheppen in de information overload, heeft Blendle curatoren aangesteld. Zo selecteert dj Giel Beelen voor het kanaal Muziek (34.000 volgers), tv-presentator Arjen Lubach voor Media (33.000 volgers) en journalist Wouke van Scherrenburg voor Politiek (44.000 volgers). Ook voor de luchtigere onderwerpen zijn er kanalen, zoals Food, Tech en Achterklap. Volg die kanalen en je krijgt op je Blendle-voorpagina vanzelf voorgeschoteld waarin jij geïnteresseerd bent.

Ondanks het riante aanbod aan reisverhalen dat wekelijks in de kranten en tijdschriften op Blendle te vinden is, ontbrak er daarvoor nog een kanaal. Daar komt nu verandering in. Gisteren, op maandag 2 november, ging het live: in het kanaal Reizen selecteren de redactie van 3 op Reis, reisblogger Sabine de Witte en reisjournalist Sander Groen dagelijks de boeiendste, mooiste en meeslependste reisverhalen.

Het kanaal is nog fonkelnieuw, toch zijn de eerste reisverhalen er al te vinden: onder meer een reportage uit Esquire over James Bond op Jamaica, Dagblad van het Noorden voer per postboot langs Groenland en uit National Geographic komt een explosieve longread over het Italiaanse vulkaaneiland Stromboli. Dagelijks voegen de curatoren nieuwe reisverhalen toe. Want je moet toch wat met je 26 vakantiedagen. We wensen je veel leesplezier!

2 Reacties

Plaats een reactie