Nieuws

Welkom bij de School voor Reisjournalistiek
9 nov 2015

Sander Groen te gast op School voor Journalistiek

Studenten van de School voor Journalistiek in Utrecht vragen donderdag reisjournalist Sander Groen het hemd van het lijf in hun variant van College Tour.

Reisjournalist Sander Groen is aanstaande donderdag te gast op de School voor Journalistiek in Utrecht in het Bonusprogramma. Anderhalf uur lang vragen de studenten hem het hemd van het lijf tijdens dit College Tour-achtige interviewprogramma. Groen heeft 13 jaar ervaring als fulltime professioneel reisjournalist, vloog 30 keer de wereld rond, bezocht 60 landen, publiceerde honderden reisreportages in kranten en tijdschriften als het AD, Het Parool, Flying Dutchman, de Kampioen en Reizen Magazine en won diverse prijzen. Hij zal vragen beantwoorden over zijn werk als reisjournalist en de reisjournalistiek in het algemeen, maar ook over zijn curatorschap van het kanaal Reizen bij de digitale kiosk Blendle en over zijn nieuwste project: de School voor Reisjournalistiek.

Het Bonusprogramma wordt georganiseerd door Studievereniging LeF (‘Letterlijk en Figuurlijk’). Het format dat doet denken aan het succesvolle televisieprogramma College Tour: studenten ondervragen elke week een kopstuk, in dit geval uit de journalistiek, over zijn of haar werk. In de afgelopen jaren heeft LeF al ruim honderd gasten ontvangen, van presentatoren tot freelancers en van buitenlandcorrespondenten tot hoofdredacteuren. De gastenlijst laat zich lezen als een who’s who in medialand: aan een vragenspervuur onderworpen werden onder anderen Matthijs van Nieuwkerk, Twan Huys, Cécile Narinx, Jeroen Pauw, Mart Smeets, Jelle Brandt Corstius, Sacha de Boer, Joris Luyendijk, Hanneke Groenteman, Giel Beelen, Eva Jinek, Sven Kockelmann, Lex Runderkamp, Rik van de Westelaken en Sonja Barend.

Ooit bood de School voor Journalistiek in Utrecht reisjournalistiek als keuzevak. Jaren geleden kwam daar een eind aan en veel studenten ervaren dat nu nog als een gemis. Daarom zal onder de aanwezige studenten een cursus reisjournalistiek worden verloot. Wil jij die gratis cursus ter waarde van 149 euro winnen? Schrijf dan bij de ingang je naam en e-mailadres op. De winnaar wordt aan het einde van het Bonusprogramma bekendgemaakt.

Het Bonusprogramma met als gast reisjournalist Sander Groen vindt plaats op donderdag 12 november om 15:30 uur in het Auditorium van de faculteit Communicatie en Journalistiek in Utrecht en is gratis toegankelijk voor alle studenten van de School voor Journalistiek. Meer info en aanmelden via Facebook.

Foto: Studievereniging LeF

Plaats een reactie