Winactie

De School voor Reisjournalistiek wenst je een vrolijk kerstfeest en een reislustig 2016!
24 dec 2015

Begin 2016 goed: win een gratis cursus reisjournalistiek!

/
Geplaatst door
/
Reacties21
Wil jij reisjournalist worden of een betere reisblog? Hier is je kans: de Kerstman verloot een gratis cursus reisjournalistiek t.w.v. € 169!
Deze winactie is afgelopen. Je kunt helaas niet meer meedoen. De winnaar is: Samir Omri. Gefeliciteerd!

De School voor Reisjournalistiek wenst je een vrolijk kerstfeest en een reislustig 2016! Bij kerstmis horen cadeautjes en daarom kun je nu een gratis Masterclass Reisjournalistiek t.w.v. € 169 winnen. Is jouw goede voornemen om het in 2016 te gaan maken als reisjournalist of reisblogger? Sla dan nu je slag!

In oktober 2015 ging de School voor Reisjournalistiek van start met de eerste online cursus reisjournalistiek van Nederland: de Masterclass Reisjournalistiek. In deze omvangrijke en leerzame cursus worden alle geheimen van het vak onthuld: van artikelideeën opdoen en opdrachten scoren tot sponsoring en creatief schrijven. Wie deze Masterclass heeft voltooid, weet alles wat er te weten valt over de wereld van de reisjournalistiek. Inmiddels hebben ruim 60 mensen de cursus geboekt en de reacties zijn zonder uitzondering positief. Begin 2016 wordt het cursusaanbod uitgebreid met nog twee online cursussen: Succesvol Reisbloggen en Reisverhalen Schrijven.

De Masterclass Reisjournalistiek bestaat uit 20 lessen en 1 praktijkopdracht en kost 169 euro. Wie de cursus boekt vóór 1 januari 2016 betaalt slechts 149 euro. Maar het kan nóg goedkoper: deze week kun je een Masterclass Reisjournalistiek winnen – gratis en voor niks! Volg ’m zelf, of doe ’m cadeau. Wat moet je doen?

 

1. Like

Like of volg de School voor Reisjournalistiek op Facebook of Twitter

2. Deel

Deel dit bericht op Facebook of retweet dit bericht op Twitter

3. Reageer

Laat hieronder in de reacties weten waarom jij wil winnen

4. Win

Op 1 januari weet je of je gewonnen hebt. Succes!

 

De kleine lettertjes

 • Meedoen kan tot en met donderdag 31 december 2015. Je deelname is alleen geldig als je voldoet aan de bovenstaande voorwaarden.
 • Reageer met je volledige naam en een geldig e-mailadres, anders kunnen we je niet bereiken als je gewonnen hebt. (Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.)
 • De winnaar van de gratis Masterclass Reisjournalistiek t.w.v. € 169 wordt bekendgemaakt op vrijdag 1 januari 2016 via deze website, op Facebook en op Twitter.

21 Reacties

 1. Hoi Sander, je schrijft op je site dat een goede reisreportage bestaat uit een smakelijke mix van gedetailleerde beschrijvingen, gefundeerde feiten, boeiende achtergronden en scherpe observatie. Dit is het, wat mij betreft. Dit wil ik zo goed mogelijk onder de knie krijgen. Ik vind schrijven geweldig maar zit mezelf soms in de weg als mijn zinnen niet lopen zoals ik wil. Ben ook benieuwd naar de verdere inhoud van je cursus en zou graag willen meedoen. Groetjes!

 2. Ik ben net online gegaan met mijn nieuwe reis blog Wereldlicious waarmee ik mezelf al professioneler heb opgesteld. Nu ik bijna afgestudeerd ben als visuele communicatieadviseur ben ik wel toe aan een nieuwe uitdaging de andere kant op: specialiseren in tekst (reisjournalistiek). Kom maar op!

 3. ik droom er van om de hele wereld te zien. Daarnaast vind ik het ontzettend fijn om mijn passie te delen met de lezers en lezeressen van mijn blog. Ik ben pas een aantal maanden bezig en zou mezelf enorm graag verbeteren. Zeker met betrekking tot de reisonderwerpen. Daarom doe ik graag mee met deze winactie. Ik heb alle bovenstaande stappen gevolgd. Groetjes, Simone

 4. Hi Sander, recent is mijn leven nogal op zijn kop komen te staan… Vanuit deze situatie heb ik het plan opgevat om komend jaar een tijd te gaan reizen en dit te gaan combineren met een (of meerdere) fotoprojecten. Ik heb hier ook al een paar concrete ideeën voor. Maar wat natuurlijk het allermooiste zou zijn, is dat ik mijn vaardigheden om verhalen met beelden te vertellen, kan combineren met het vastleggen in woord. Een echte schrijver zal ik nooit worden, maar ik geloof dat er voor mij meer dan genoeg interessante lesstof te vinden is in jouw Masterclass Reisjournalistiek. Ik verheug me erop om aan deze nieuwe, spannende en onbekende reis van mijn leven te gaan beginnen. Wil jij mij daar een beetje bij helpen? :-)

 5. Begin 2015 ben ik mijn blog begonnen waar ik voornamelijk schrijf over Curaçao, en het wonen op dat mooie eiland. Nu een jaar later, is mijn blog uitgegroeid tot een van de grotere sites over (wonen op) Curaçao. Mede daarom wil ik mijn blog tot een hoger niveau tillen, en daar lijkt me deze cursus een perfect hulpmiddel voor.

  Ps, ik heb alle stappen gedaan ;)

 6. Ik ben geboren met een reizigershart en het liefst ben ik overal behalve thuis! Ik woon momenteel een halfjaar in Zweden, van waaruit ik veel reis en blogs schrijf op mijn site riannereist.wordpress.com. In september ben ik begonnen als travelblogger voor We Are Travellers en een ding weet ik heel zeker: dit is wat ik wil doen, dit is waar ik in wil groeien en dit is waar mijn passie ligt. Liefs, Rianne

 7. Stap 1, 2,3 zijn hiermee done! Waarom? Omdat ik graag met een wat meer kritische noot & journalistieke inslag wil leren bloggen.
  En omdat ik denk dat mijn blog nu wel eens toe is aan een wat groter bereik.
  En Pippi.. laten we vooral de reis naar het land van Pippi niet vergeten! :)

 8. Na een jaar lang reizen en tegelijkertijd blogs schrijven voor vrienden en familie wilde ik graag meer!
  Vandaar dat ik in juli begon met We are the Earth, een website waarop ik mijn verhalen deel en waarmee ik hopelijk mensen inspireer en van tips voorzie. Er is een wereld voor mij opengegaan in de bloggerswereld, waar ik nu langzaam wegwijs in probeer te worden. Tegelijkertijd ben ik dit jaar begonnen met de studie Antropologie, wat heel goed te combineren valt met (reis)journalistiek. Vandaar dat ik deze cursus heel graag zou winnen!
  Groetjes Yalou

 9. De onbekende Notranjska regio in Slovenie is geweldig mooi. Twaalf jaar geleden hebben we ervoor gekozen hier te gaan wonen. Door middel van natuurbeschermings- en educatieve projecten helpen we de natuur hier te behouden. Vanwege de verslechterende economische situatie staat die natuur de laatste jaren steeds sterker onder druk. Economische belangen winnen het al snel. Wij zijn van plan grotere bekendheid te geven aan onze regio om op deze manier ecotourisme te bevorderen. Buitenlandse natuurliefhebbers kunnen, door hun enthousiasme, bij uitstek laten zien wat hier zo mooi is. Bovendien is ecotourisme een bron van locale inkomsten zo ook een economische reden om natuur te beschermen. Om ecotouristen te attenderen op deze regio, ga ik als “reisjournalist” schrijven over de regio waar ik thuis ben. Ondersteuning in de vorm van deze cursus is hierbij heel welkom. Nieuwschierig geworden? Op mijn facebook pagina plaats ik regelmatig foto’s die de natuur in de Notranjska regio laten zien.

 10. Hai Sander, wat leuk dat je een Masterclass Reisjournalistiek weggeeft! Een heel mooi kerstkado zou ik zeggen. En ruimschoots op tijd ook, want hier in Belgrado wordt kerst pas op 7 januari gevierd ;-) Aangezien de cursus online is, lijkt het me geweldig om ‘em te volgen. Ik run sinds een jaar mijn eigen reisblog en werk al jaren als tekstschrijver voor verschillende reisorganisatie. Maar juist de journalistieke inslag en commerciële aanpak zou ik graag wat meer over willen leren. Ik ben benieuwd, fijne feestdagen!

 11. Diana van der Tuuk

  In een vorig leven stond er ‘communicatie-adviseur’ op mijn deurpost. Dit werd een aantal jaar geleden vervangen voor ’tour director’ en inmiddels staat er ‘cruise director’ op. Maar op Facebook beschrijf ik het zoals ik het zelf zie: Professional Adventurer and Explorer omdat ik mijn leven weet te bekostigen door de wereld te ontdekken.. En met de komende tweeëneenhalve maand vrij te besteden, wil ik er twee titels aan toevoegen, ‘local guide’ en ‘reisjournalist’.

  Maar eerlijk gezegd is mijn drijfveer om de cursus te doen niet zo zeer om direct als reisjournalist te werken, maar sluit ik dat voor de toekomst niet uit. Ik vind vooral de inhoudelijke zakelijke aspecten interessant. Tevens weet ik weinig over fotografie en kan ik hier de beginselen over leren. Kortom, een cursus die aansluit op mijn schrijfverleden voor bedrijven en mijn huidige ‘ik’ die de wereld afstruint.

  Ik heb er zin in!

  1. Hoi Diana, bedankt voor je reactie. Let er s.v.p. even op dat je deelname alléén geldig is als je even de hierboven onder 1, 2 en 3 genoemde stapjes zet. Dus: liken/volgen, delen/retweeten én reageren. Succes en fijne feestdagen!

  1. Hoi Nynke, bedankt voor je reactie. Let er s.v.p. even op dat je deelname alléén geldig is als je even de hierboven onder 1, 2 en 3 genoemde stapjes zet. Dus: liken/volgen, delen/retweeten én reageren. Succes en fijne feestdagen!

 12. Hallo,

  Goede vraag ;)
  Ik wil het tweede gedeelte van mijn leven veel meer richten op mijn passies. Reizen is 1 van mijn grootste passies. Sinds mijn afstuderen ben in de ICT, in verschillende functies en bedrijven, werkzaam geweest. Communicatie en het menselijk gedrag heeft me altijd geboeid. Ik wil het schrijven combineren met fotografie. Ons doel is om een camperbus te kopen en dan heel veel te gaan reizen. Nu is het reizen tot vakanties en andere dagen. We hebben al veel gezien maar als je “Fernweh” hebt wil je heel veel reizen.
  Ik zal ook bij het Bloggersevent in Utrecht zijn.

  Met “kei”-vriendelijke Brabantse groet,

  Theo “SurvivalTrotter (zie mijn Twitteraccount)” Brouwers
  .
  Geniet met de mensen die je energie geven
  .

Plaats een reactie