PERSBERICHT

Amsterdam, november 2015

Nieuw: School voor Reisjournalistiek

Een reisjournalist reist gratis de wereld rond en krijgt er nog voor betaald ook: wat een droombaan! Voor velen blijft het echter bij een droom, terwijl het toch echt een baan is. Voor alle reisjournalisten in spe is er daarom nu iets nieuws: de School voor Reisjournalistiek – met digitale cursussen die je alles leren wat je moet weten om aan de slag te gaan als reisjournalist.

Masterclass
Op 1 oktober 2015 is de School voor Reisjournalistiek van start gegaan met de eerste e-cursus reisjournalistiek van Nederland: de Masterclass Reisjournalistiek. In 20 lessen worden alle geheimen van het vak onthuld. Via gedegen informatie, insider-tips en heldere voorbeelden wordt in elke digitale les telkens één onderwerp uitgediept: van artikelideeën opdoen en opdrachten scoren tot sponsoring en creatief schrijven. Elke les wordt afgesloten met een toets en een schrijfopdracht. En dan volgt de vuurdoop: de cursist maakt zelf een reisreportage en krijgt daarop gefundeerde feedback. Wie deze Masterclass heeft voltooid, weet alles wat er te weten valt over de reisjournalistiek.

Ervaren docent
De School voor Reisjournalistiek is een initiatief van bekroond reisjournalist Sander Groen, die zijn sporen in de reisjournalistiek heeft verdiend: hij heeft 15 jaar ervaring, vloog 30 keer rond de wereld, bezocht 70 landen en publiceerde 300 reisreportages in bekende kranten en tijdschriften.

Heel betaalbaar
De School voor Reisjournalistiek is geen fysieke school met een gebouw en klaslokalen en schoolbankjes en krassende nagels op het krijtbord. Het is lekker 21ste-eeuws: alles gaat online. De cursus is te volgen via computer, tablet of smartphone. Thuis of waar je maar wilt: op het terras, in de bibliotheek of op reis. De begeleiding door de docent gaat per e-mail en live-chat. Cursisten hebben contact met elkaar via een online forum. Zo kan de cursus enorm uitgebreid en toch heel betaalbaar zijn.

Aanmelden
De Masterclass Reisjournalistiek bestaat uit 20 lessen en is er in drie varianten, vanaf € 99. Kijk voor meer informatie of een gratis proefles op www.schoolvoorreisjournalistiek.nl

Magazine

Beeldmateriaal

Hoge resolutie (print)
Lage resolutie (web)