Recensies

Wat vinden de cursisten van de Masterclass Reisjournalistiek?

“Deze laagdrempelige cursus is een goede start voor iedereen die een carrière in de reisjournalistiek najaagt. Sander neemt je mee in de basics, maar ook zeker voor mensen die al meer ervaren zijn is er genoeg uitdaging. Bovendien word je lid van een leuke community met enthousiaste en ambitieuze toekomstige collega’s. Je krijgt waar voor je geld.”

Marjolein Koster, ★★★★★

“Een uiterst volledige cursus, geschreven door een ervaren en bekroonde rot in het vak. Sander beschrijft zijn sector, zijn eigen ervaringen en zijn fouten onverbloemd en sabelt elk cliché en waanbeeld rond deze begeerde job ongenadig neer. Wat overblijft, is meer dan 15 jaar ervaring en concreet advies, samengebald in een cursus van meer dan vijftig lesuren en een pittige eindproef.”

Nicolas Chartier, ★★★★★

“Sander heeft een cursus samengesteld die een heel realistisch beeld geeft van de wereld van de reisjournalistiek. Waar moet je aan denken, wat moet je kunnen en wat moet je vooral laten en niet verwachten. Hij maakt niks mooier dan het is… en dat is juist mooi. De cursus is een aanrader voor iedereen die wat meer wil doen met zijn/haar reizen dan alleen het klassieke Albelli-fotoboek.”

Martijn La Grouw, ★★★★★

“Erg fijne cursus waarin ik veel leer en veel inspiratie krijg. Zoals al door meerdere mensen genoemd, heb je wel wat discipline nodig. Ik merk zelf dat ik vaak nieuwsgierig ben naar het nieuwe onderwerp dus graag aan de slag ga. En juist het eigen studietempo als erg prettig ervaar.”

Judith van Bilsen, ★★★★★

“Echt een superleuke en informatieve cursus. Omdat je op verschillende manieren met schrijven over reizen bezig bent steek je er echt wat van op. Ik wist niet dat ik schrijven zo leuk vond!”

Esmar van Langen, ★★★★★

“Ik vind het een heel fijne cursus om te doen. Sander weet waar hij het over heeft en heeft een zeer leesbare en interessante cursus in elkaar gezet. Als de motivatie er is – en aan de lesstof ligt het zeker niet – heb je geen discipline nodig. Ik merk dat ik het steeds leuker vind om met schrijven bezig te zijn. En dat je zelf je studietempo kunt bepalen is heel prettig!”

Anke Feenstra, ★★★★

“Tot nu toe ervaar ik de cursus als erg leerzaam met een docent die duidelijk ervaring heeft en een hoog niveau van zijn cursisten verwacht . De inhoud is uitgebreid, geeft goede praktijkvoorbeelden en biedt soms pittige schrijfopdrachten waar je veel van opsteekt. De cursus is volledig online, dus enige discipline is wel een vereiste.”

Shamira van Veenendaal, ★★★★

“De cursus is uitgebreid en geeft veel informatie over de ontwikkelingen in de reisjournalistiek zowel online als offline. Daarnaast zijn er bij elke les uitdagende schrijfopdrachten. Van deze cursus leer je echt heel veel!”

Mildred Theunisz, ★★★★

Maak kennis met de cursisten