Over de School

Over de School voor Reisjournalistiek

Over de School voor Reisjournalistiek

De School voor Reisjournalistiek is geen fysieke school, maar een leeromgeving voor online cursussen, gericht op reisjournalisten in spe, leergierige reisbloggers en iedereen die geïnteresseerd is in de reisjournalistiek. Het doel van de school is simpel: de beste kwaliteit voor de laagste prijs.

In oktober 2015 ging de School voor Reisjournalistiek van start met één complete cursus: de Masterclass Reisjournalistiek. Deze online cursus leert je in twintig lessen alles wat er te weten valt over de wereld van de reisjournalistiek. Alle denkbare onderwerpen komen aan bod: van schrijven en fotograferen via artikelideeën pitchen en opdrachtgevers scoren tot geld verdienen en sponsoring. Meer informatie vind je op de voorpagina van de website.

Inmiddels is de Masterclass Reisjournalistiek verkrijgbaar in drie varianten: Economy, Business en First. Op termijn zal het aanbod verder worden uitgebreid. Zo komen er deelcursussen die elk één specifiek onderwerp behandelen: Reisverhalen schrijven, Succesvol reisbloggen en Sponsoring & persreizen. En beginnende reisjournalisten en -bloggers kunnen hier binnenkort ook terecht om hun reisverhalen te laten proeflezen of redigeren.

De School voor Reisjournalistiek is een initiatief van Sander Groen (1971), een professional die zijn sporen heeft verdiend in de reisjournalistiek. Hij werkte onder meer voor grote kranten en tijdschriften als het AD, Het Parool, De TelegraafNational Geographic Traveler, Flying Dutchman, de Kampioen, Reizen Magazine, Plus Magazine en Veronica Magazine en won de Aad Struijs Persprijs, de enige onafhankelijke vakprijs voor Nederlandstalige reisjournalistiek. Sander is reisjournalist sinds 2001, vloog 30 keer rond de aarde, publiceerde 300 reisreportages en bezocht 70 landen.

Wil je meer weten? Neem even contact op.