Winactie

Voor studenten en alumni van de Erasmus Universiteit Rotterdam
cursus reisjournalistiek
25 nov 2015

Erasmus-studenten: win een gratis cursus reisjournalistiek!

/
Geplaatst door
/
Reacties10
Wil jij reisjournalist worden of beter leren bloggen? Hier is je kans: Erasmus-studenten en -alumni kunnen nu een gratis Masterclass Reisjournalistiek winnen!
Deze winactie is afgelopen. Je kunt helaas niet meer meedoen. De winnaar van de gratis cursus reisjournalistiek t.w.v. € 149 is: Marjolein Koster. Gefeliciteerd!

Een reisjournalist reist de wereld rond en krijgt er nog voor betaald ook: wat een droombaan! Voor velen blijft het echter bij een droom, terwijl het toch echt een baan is. Voor alle reisjournalisten in spe is er daarom nu goed nieuws: de School voor Reisjournalistiek biedt digitale cursussen die je alles leren wat je moet weten om aan de slag te gaan als reisjournalist of reisblogger.

In oktober ging de School voor Reisjournalistiek van start met de eerste e-cursus reisjournalistiek van Nederland: de Masterclass Reisjournalistiek. In deze ongelooflijk uitgebreide cursus worden alle geheimen van het vak onthuld: van artikelideeën opdoen en opdrachten scoren tot sponsoring en creatief schrijven. Wie deze Masterclass heeft voltooid, weet alles wat er te weten valt over de wereld van de reisjournalistiek.

Je docent weet van de hoed en de rand: bekroond reisjournalist Sander Groen heeft 13 jaar ervaring, vloog 30 keer de wereld rond, bezocht 60 landen en publiceerde 250 reisreportages. De Masterclass Reisjournalistiek bestaat uit 20 lessen en 1 praktijkopdracht en kost 149 euro. Veel kwaliteit voor weinig geld. Maar het kan nóg goedkoper: studenten en alumni van de Erasmus Universiteit Rotterdam kunnen een gratis Masterclass Reisjournalistiek winnen! Wat moet je doen?

1. Like

Like of volg de School voor Reisjournalistiek op Facebook of Twitter

2. Reageer

Laat hieronder in de reacties weten* waarom jij wilt winnen

3. Win

Op maandag 7 december weet je of je gewonnen hebt

*) Reageer met je volledige voor- en achternaam en een geldig e-mailadres, anders kunnen we je niet bereiken als je gewonnen hebt.

Meedoen kan tot en met zondag 6 december. Alleen studenten en alumni van de Erasmus Universiteit Rotterdam kunnen deelnemen. De winnaar van de gratis Masterclass Reisjournalistiek wordt bekendgemaakt op maandag 7 december via deze website. Veel succes en alvast: welkom aan boord!

10 Reacties

 1. Maaike Cornelissen

  Al van jongs af aan trekt het onbekende me. Ik ga er graag op uit om al het moois, en minder moois, wat onze wereld ons biedt te ontdekken en bijzondere mensen te ontmoeten. Als een klein meisje ging ik op expeditie naar onbekende plekken in de stad en op latere leeftijd greep ik de kans om naar het buitenland te gaan tijdens en na mijn studie Communicatiewetenschappen. Ik ging op uitwisseling naar Spanje, maakte een reis van 4,5 maand door Zuidoost-Azië en deed mijn master in Antwerpen. Helaas werd er op de universiteit weinig tot geen aandacht besteed aan het ontwikkelen van journalistieke vaardigheden, terwijl ik schrijven altijd heel erg leuk heb gevonden. Op reis hield ik dagboekjes bij en momenteel schrijf ik artikelen voor Verrekijkers Magazine, het blad van de dienst ontwikkelingssamenwerking van de Universiteit Antwerpen. Het lijkt me bijzonder leuk om mijn journalistieke vaardigheden op dit gebied verder te ontwikkelen en, wie weet, ooit een groot publiek te bereiken met mijn verhalen.

 2. Drie weken voordat ik begon aan de Master Media en Journalistiek aan de EUR, zat ik nog in Dubai. Ik woonde aan de rand van de woestijn en vloog als stewardess andere mensen naar hun bestemming. Vliegtuigen en hotelkamers werden mijn tweede thuis, net als de wereld. De wereld werd voor mij zo groot als een muntstuk. Ik vloog op mijn vrije dagen naar Japan en de Malediven en vierde vakantie in Zanzibar en New York.
  Ik liet een hoop vrienden en geliefden achter door terug te keren naar Nederland, maar nam een hoop verhalen mee. Met een reisblog in de maak en een overload aan foto’s en inspiratie, zou een helpende hand goed van pas komen. Werken als reisjournalist is mijn droombaan en ik zou graag de tools krijgen aangereikt om mijn ideeën in beelden en woorden om te zetten.

 3. Van high tea’en met vrienden in een (veel te) chique lunchroom in Engeland tot broodjes halen van de beste bakker van Ericeira in Portugal bij zonsopkomst – de mooiste herinneringen die ik heb, vonden vaak plaats in het buitenland. Het mooie aan reizen is dat je, al is het maar voor even, open staat voor alles. Op zoek gaan naar het onbekende is iets dat in de veiligheid van je eigen omgeving vaak niet eens in je opkomt, en daarom is het zo mooi om te kunnen reizen en hele nieuwe dingen te doen, zien en voelen. De beste verhalen worden gemaakt op reis, en het vertalen van deze verhalen naar een interessant artikel is iets dat ik heel erg graag zou willen leren. Schrijven is – cliché maar eerlijk waar – wat ik het liefste doe, en ik weet dat er nog zoveel verhalen zijn die wachten om te worden verteld. En ik hoop dat ik dat kan gaan doen.

  Waar die liefde voor schrijven vandaan komt? Helemaal zeker weten doe ik het niet, maar mijn studie International Communication and Media zal hier vast iets mee te maken hebben. Om mijn pen scherp te houden, loop ik nu stage bij FashionUnited. Voor hen dompel ik me dagelijks onder in alles wat met moderetail te maken heeft.

 4. Hallo allemaal!

  Mijn naam is Sharon Diepa, ik ben 21 jaar, derdejaars economie studente en eerstejaars International Communication and Media studente. Mijn ambitie is om meer diversiteit in de media te krijgen. Dit is de reden waarom ik vorig jaar heb besloten om naast economie de studie communicatie en media te studeren. Om al enigszins te kunnen proeven hoe het is om in de media actief te zijn, heb ik ruim een half jaar geleden besloten om mijn hobby, schrijven, te combineren met mijn ambitie. Het resultaat hiervan is mijn eigen online magazine CONTRA, het eerste magazine dat zich focust op meer diversiteit in de media.

  En toen kwam ik opeens dit bericht tegen op het internet. Hoe toon je de diversiteit in de breedste zin van het woord op zijn best? Door het te voelen, te zien, te proeven, te ruiken en te horen. Daarom lijkt mij het waardevol om de kennis en vaardigheden te beheersen om die diversiteit van de wereld zo goed mogelijk over te kunnen brengen aan de lezers. Met mijn ambitie, mijn liefde voor ontdekken en mijn passie voor schrijven, ben ik de meest geschikte kandidaat om deze cursus te volgen.

  Sharon

 5. Als International Communication and Media student ligt de focus natuurlijk al meer op journalistiek dan bij welke andere studie op de Erasmus Universiteit dan ook. Als je dan ook nog gek bent op schrijven én op reizen, dan klinkt deze kans natuurlijk als muziek in de oren. Momenteel ben ik op exchange in Singapore, waarbij er in totaal 13 trips al zijn gemaakt of nog in de planning staan in slechts 6 maanden tijd. Echter begon mijn passie voor reizen al een jaar of 6 eerder, toen m’n ouders mij en m’n zus mee namen naar plekken als Zuid-Afrika, de VS en Costa Rica. Op 18-jarige leeftijd heb ik besloten om een tussenjaar te nemen in deze te spenderen in Australië, Nieuw-Zeeland, Argentinië, Uruguay, Mexico en Cuba, om m’n Engels te masteren en m’n Spaans te verbeteren. Een halfjaar geleden heb ik stage gelopen in Barcelona, een stage die volledig in het Spaans was, en aansluitend heb ik nog een maand in de UK gewerkt. Inmiddels heb ik ieder continent van m’n lijstje afgestreept, heb ik op vrijwel allemaal voor langere tijd gewoond en ik ben nog lang niet uitgereisd. Ik heb over al mijn avonturen geschreven op mijn reisblog, maar tot nu toe is deze nog een redelijk droge opsomming geweest van wat ik dagelijks doe, ik houd ‘m namelijk meer als herinnering voor mezelf bij dan voor de buitenwereld. Echter, met mijn recente obsessie voor Instagram en dan met name de health/fitness en travel bloggers, zou ik het fantastisch vinden om mijzelf en mijn kennis te verbreden en hier eventueel een carrière in te beginnen. Ik roep al jaren dat ik graag de nieuwe Floortje Dessing zou willen worden, maar inmiddels kan ik vele andere bloggers, Instagrammers en YouTubers aan mijn lijstje van grote voorbeelden toevoegen. Mijn droom? Om op een dag zelf op het lijstje van iemand anders te staan als grote voorbeeld in de reisjournalistiek!

 6. Vakantie is niets voor mij, reizen daarentegen is mijn passie. Hoewel niet iedere reis die ik onderneem spectaculair is probeer ik overal de bijzondere dingen te ontdekken. Om een land of een stad écht te leren kennen is het naar mijn mening cruciaal om ergens meerdere keren of voor langere tijd te zijn en om contact te hebben met de lokale bevolking. Helaas is dat niet altijd mogelijk en hoe ga je om met cultuurverschillen als je bovendien ook de taal niet spreekt. Reisjournalistiek is een mooi, belangrijk maar ook complex beroep en ik zou er graag alles over willen weten!

 7. Yvette Hogenelst

  Het lijkt me ontzettend gaaf om deze masterclass te winnen! Als jong meisje wilde ik al journalist worden en na mijn uitwisseling naar nieuw-zeeland heb ik ook met reizen de smaak te pakken! Ik hoop dat ik de kans krijg om te leren hoe ik alle geweldige indrukken kan overbrengen in woorden!

 8. CC

  Ik wil deze cursus winnen, omdat zowel reizen als schrijven mijn passies zijn en het een droomcombinatie is die mijn leven enorm zal verrijken. Ik heb tijdens mijn HBO studie veel mogen reizen, maar heb helaas de afgelopen paar jaren hier alleen maar over mogen dromen. Na veel obstakels en omwegen (ondanks mijn oudere leeftijd dan de gemiddelde student en na een complete carriere switch – enorm spannend) is het mij gelukt om een studie in journalistiek te doen en in deze branche verder te gaan, maar kan ik specifiek over reisjournalistiek nog zoveel meer leren. Wat er ook gebeurd, ik ben ook bezig om deze droom waar te maken en het winnen van deze cursus zou mij hier alleen maar bij helpen! Daarnaast wil ik ook teruggeven aan de community en aan de reisjournalistiek, door mooie, unieke artikelen over diversiteit, culturen, reiswonders, lokale politiek (en veel meer) te schrijven die een verandering teweeg brengen bij lezers en hen inspireren in hun leven en in hun blik van de wereld. Maar die ook reisjournalistiek weer op de kaart zet. Mijn ultieme doel met reisjournalistiek is om mensen dichter bij elkaar te brengen in de wereld en meer te laten genieten van de wereldwijde wonderen door de kracht van storytelling. Ik zou heel graag willen winnen dus, omdat jullie mij zouden helpen mijn droom waar te maken waarin ik iets positiefs en inspirerends kan bijdragen aan de wereld!

 9. Leonie van Ling

  Reizen is het mooiste dat er is: het verbreden van je horizon, ontmoetingen met nieuwe culturen, ruige natuur, vreemde dieren en mensen, ander eten en andere gebruiken… Je bent daarna nooit meer dezelfde. Die indrukken en bijzondere momenten en sferen wil ik graag delen met anderen! Daarom zou ik heel graag een masterclass reisjournalistiek winnen! Helemaal omdat dit perfect aansluit bij mijn masterstudie Media & Journalistiek.

 10. Rachael van der Stam

  Ik wil ontzettend graag winnen omdat ik jong en ambitieus ben. Ik zit vol met ideeën die ik met de rest van de wereld wil delen. Ik ben klaar om nieuwe verhalen te maken uit alle hoeken van de wereld. Ik vind dat de hele wereld meetelt als het om journalistiek gaat!